logologo

O nama

Arrow pointing down

Održivost

Arrow pointing down

Karijere

Arrow pointing down

priče

imageLoader

O projektu

Zašto ga provodimo

Inicijator projekta Za odgovorno odrastanje mladih je HEINEKEN Hrvatska. Projekt se provodi u partnerstvu sa Psihološkim centrom TESA u karlovačkim srednjim školama od 2013. godine, a odnedavno i na nacionalnoj razini te uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja. U okviru projekta, psiholozi iz Tese provode stručno usavršavanje za pedagoge, psihologe, defektologe te zainteresirane nastavnike iz svih prijavljenih škola te održavaju interaktivna predavanja za roditelje učenika prvih razreda srednjih škola. Tema o kojoj se već tradicionalno govori jest komunikacija s adolescentima, a ista se modificira nastavno na aktualne situacije u kojima se generalno adolescenti nalaze.

Pročitajte više

imageLoader

Što o projektu kažu ravnatelji uključenih škola, školski psiholozi i pedagozi?

“Naša škola već nekoliko godina sudjeluje u ovom hvalevrijednom projektu kompanije HEINEKEN Hrvatska. Iznimno sam zadovoljna kvalitetom rada Psihološkog centra TESA, a stečena znanja i vještine konstantno koristimo u provedbi školskoga preventivnog programa. Također, razdoblje kroz koje smo prolazili prethodne dvije godine i roditeljima je otežalo postavljanje zdravih granica u odgoju, a dodatno im stručno mišljenje, koje vole čuti i izvan’ škole, itekako pomaže u savladavanju izazova.”

TATJANA, KARLOVAC

“Ovaj je projekt velika podrška nama kao stručnom osoblju u uspješnom savladavanju izazova do kojih dolazi u našoj svakodnevnoj interakciji s učenicima. Radionica sa psiholozima iz TESE prošle je godine bila iznimno korisna – dijeljenje načina na koje se nosimo s izazovima te savjeti psihologa rezultirali su time da smo našu školu u sve aktivnosti prijavili i ove godine.”

NIKOLINA, VARAŽDIN

“Webinar kojemu smo prisustvovali izvrstan je podsjetnik na prakse koje rjeđe primjenjujemo.”

HELEN, OTOČAC

“Odlični primjeri i primjena istih u praksi je ono što ovakve radionice čini izrazito korisnima za nas, stručne suradnike u školama, u svakodnevnom radu.”

IVANA, KARLOVAC

Što o projektu kažu roditelji?

Vaša uloga kao i uloga TESE je veoma važna za naše društvo, zato vam želim puno uspjeha u radu. Načine komunikacije koje ste izvrsno predstavili trebalo bi obavezno učiti kroz školske programe.

TANJA I SREĆKO, RIJEKA

Ovo predavanje izvrstan je predložak za komunikaciju s našom djecom.

DANIJELA, ZAGREB

Voljela bih da se o ovim temama češće govori i vježba komunikacija. O aktivnom slušanju i komunikaciji općenito učimo jako malo, a izrazito je korisno.

TAJANA, HVAR

contactcontact

Povratak na vrh