logologo

O nama

Arrow pointing down

Održivost

Arrow pointing down

Karijere

Arrow pointing down

priče

Održivost

Dodajemo zelenu energiju u europsku mrežu
Arrow
Arrow
3 min

Podijelite

share
share
share
share
share
Podijelite

3.9k Cheers!

+ 0

chers

Naše pivo sadrži samo tri prirodna sastojka: vodu, ječmeni slad i hmelj. Zajedno s kvascem ove sastojke upotrebljavamo u procesu proizvodnje kako bismo na kraju dobili vrhunsko pivo u kojem uživaju odrasli potrošači. Pogledajte naš proces proizvodnje:

Mljevenje, ukomljavanje

Priprema slada započinje usitnjavanjem. Samljeveni slad i voda ukomljavaju se u kotlovima i tako nastaje slatka podloga za fermentaciju.

Cijeđenje, kuhanje

Nakon ukomljavanja, komina se filtrira i razdvajaju se sladovina i trop. Sladovina je “slatka” podloga koja se koristi za fermentaciju i ona se kuha s hmeljem, dok trop ne koristimo u daljnjem procesu, nego ga dajemo za stočnu hranu. 

Taloženje, hlađenje

Nakon kuhanja, sladovina se taloži i hladi. Da bi kvasac mogao početi s previranjem sladovine, temperatura hlađenja mora biti optimalna. Ohlađena sladovina prepumpava se zajedno s kvascem u cilindrično-konusne tankove na fermentaciju (vrenje).

Fermentacija, odležavanje

Fermentacija je proces kojom kvasac razgrađuje šećer; produkt fermentacije je alkohol, a nusproizvod CO2. Nakon toga kvasac se izdvaja, a mlado pivo prebacuje se u tankove na odležavanje.

Filtracija

Filtracija je proces kojim se iz piva uklanjaju zaostale stanice kvasca i ostali sastojci koji uzrokuju mutnoću odležalog piva. Filtrirano pivo pohranjuje se u tlačne tankove gdje se čuva sve do procesa punjenja.

Punjenje

I to je to. Sad znate kako nastaje Karlovačko.

Podjelite priču

share
share
share
share
share
contactcontact

Povratak na vrh