logologo

O nama

Arrow pointing down

Održivost

Arrow pointing down

Karijere

Arrow pointing down

priče

Naša povijest
Prije 165 godina barun Nikola Vranyczany izgradio je pivovaru na Dubovcu, povijesnome dijelu grada Karlovca. Četrdesetak godina poslije pivovaru je kupio Aschenbrenner, pivar koji je renovirao i modernizirao pogon. Nakon Drugoga svjetskog rata Karlovačka pivovara bila je na vrhuncu rasta i napretka, a uskoro je postala jedna od vodećih pivovara u bivšoj državi. Kada je Hrvatska postala neovisna, pivovara je postala dioničko društvo u vlasništvu zaposlenika. Novo doba započelo je 2003. godine kada je vlasnik pivovare postao HEINEKEN, a od 2014. godine ta druga najveća pivovara u Hrvatskoj nosi naziv HEINEKEN Hrvatska.
Važni događaji

1854

Barun Nikola Vranyczany izgradio je novu pivovaru, koju je nazvao Perhovo, u karlovačkoj četvrti Dubovac.

1886

Pivar Aschenbrenner, kojemu se kasnije pridružio poslovni partner Mates, kupio je postojeću zgradu i prilagodio pivovaru suvremenim standardima.

1908

Stručnjak za proizvodnju piva Wambrechtshamer pridružio se pivovari kao tehnički direktor, a deset godina poslije postao je njezin većinski vlasnik i ona je nazvana prema njemu.

1929

Wambrechtshamer je svoje dionice prodao Zagrebačkoj pivovari pa je pivovara u Karlovcu bila njezina podružnica sve do 1948. godine.

1958

Nakon Drugoga svjetskog rata Karlovačka pivovara dosegla je vrhunac uspjeha i rasta i bila je na putu da postane jedan od najvećih proizvođača piva u bivšoj državi.

1980

Karlovačka pivovara povukla je radikalan poslovni potez osmišljavajući vlastita gazirana bezalkoholna pića Polo i voćne sokove Jolly.

1984

U suradnji s Gradom Karlovcem održano je prvo izdanje pivskoga festivala Dani piva.

1992

Kada je Hrvatska postala neovisna, pivovara je postala dioničko društvo u vlasništvu radnika.

1994

Tvrtku je kupila čileanska Grupa Lukšić.

2003

HEINEKEN, najinternacionalniji proizvođač piva na svijetu, postao je novi vlasnik pivovare u Karlovcu.

2014

Karlovačka pivovara promijenila je naziv u HEINEKEN Hrvatska.
contactcontact

Povratak na vrh